Kilde: personalitaliantutur.com

Nyhet! Bologna

Italia

Bologna blir ofte oversett til fordel for sine mer berømte og glamorøse bynaboer Firenze, Venezia og Milano. De fleste får en svært positiv overraskelse når de besøker denne røde mursteinsbyen i det nordlige midt-Italia.

Bologna har nok av monumenter og byggverk som dokumenterer en over 2500 år lang historie, og byen var en stor og mektig bystat gjennom hele middelalderen.

Det er ypperlig å bruke Bologna som base for en rekke dagsturer i alle retninger, og dermed få en smak av både strender, kultur, gastronomi og historie på samme reise. Bologna kan besøkes når som helst på året.

Bologna var kulturhovedstad i Europa i 2000 og er absolutt å anbefale for en weekendferie.

Se og gjøre i Bologna:

Når du er i Bologna må man besøke Europas eldste eksisterende universitet (fra 1088) med 23 fakulteter og 93 biblioteker.

Bolognas hovedgate Via dell’Indipendenza, strekker seg ned til byens udiskutable hjerte, det store majestetiske torget Piazza Maggiore. Her finner du verdens femte største kirke, den gedigne Basilica di San Petronio, som ble påbegynt i 1390. En av freskene fra 1400-tallet som du kan se inne i kirken, viser profeten Mohammed som pines av demoner i helvete. Kirken ble derfor, ikke uventet, et planlagt mål for islamske terrorister i 2006.

På Piazza Maggiore ligger også de flotte palassene Palazzo Re Enzo, Palazzo Dei Notai og Palazzo Dei Podesta, og en iøynefallende fontene med en stor statue av Neptun.

Fra torgets nordøstre hjørne bringer gaten Via Rizzoli deg til Bolognas symboler og mest karakteristiske landemerker, Le Due Torri (De to tårn). 

Bologna har et yrende uteliv Her ligger irske og australske puber, dystre goth-klubber, homseklubber, fasjonable cocktailbarer og heftige diskoteker, og i helgene er det full rulle her fra midnatt til morgengry.

Bologna har også nok av gatemarkeder som du virkelig kan gjøre noen varp i. Kunst- og håndverksmarkedet Decomela arrangeres annenhver helg i Via Altobelli. Fredager og lørdager er det et enormt utendørsmarked Mercato della Piazzola i Piazza VIII Agosto. Her selges alt fra bøker og plater, klær og sko, bøker og kunst. Noen kaller det antikvitetsmarked, andre kaller det loppemarked.

Bologna ligger midt mellom Firenze og Venezia og er et knutepunkt på Italias tognett og veinett. Det er ikke noe problem med Bologna som utgangspunkt å planlegge en rundreise i det nordlige Italia. Det er korte avstander til steder som Parma, Firenze, Venezia, San Marino og Rimini.


*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og  del i dobbeltrom inkl. frokost (min 3 stjerner hotell). Reiseperiode 3 netter i perioden ut oktober. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer. 


For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.

Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Bologna med fly

Til Bologna flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer