DAT slutter å fly

DAT (Danish Air Transport) har besluttet å legge ned sine 4 ruter fra Moss lufthavn Rygge som går til Bergen, Stavanger, Trondheim og København. Rutene flyr til og med 21.desember 2013.
- DAT har i snart to år operert fra Oslo Rygge til Bergen, Stavanger og Trondheim, sier  Jesper Rungholm, direktør i DAT. DAT har i det siste benyttet flymaskiner av typen ATR 72 og Dash 8 -100 på rutene. 

- Vi foretar nå en rekke strategiske endringer som dessverre betyr at vi skal bruke flyene andre steder enn på Rygge, sier Jesper Rungholm og avslutter, 
- DAT har vært meget fornøyd med samarbeidet med Moss lufthavn Rygge og vår partner Aviator, og vi er svært takknemlig overfor våre lokale kunder for deres lojalitet de siste to årene.

I en kommentar sier Pål Tandberg, adm.dir Rygge sivile lufthavn AS:

- Det er synd å konstatere at DAT nå velger å legge ned sine ruter fra Moss lufthavn Rygge. 
 
-DAT har den siste tiden hatt vekst på sine ruter fra Rygge og det viser at det er potensial for rutene. Vi har forståelse for at DAT velger å endre sin strategiske satsing og fokusere på andre markedssegmenter. 

- Vi jobber fokusert med ruteutvikling og vil prøve å få på plass et nytt tilbud så snart som mulig.

-  Vi benytter anledningen til å takke DAT for det gode samarbeidet vi har hatt i denne perioden og ønsker de lykke til i sin videre satsing på andre områder.