Foto: italieonline.eu

Cagliari

Italia

Drømmer du om Sardinia så vil Cagligari med sin store havn og internasjonale flyplass antagelig være første besøkspunkt. Og naturligvis er det obligatorisk å besøke denne byen. Cagligari er jo hovedstaden på Sardinia. Cagliari byr på historiske områder, shoppingmuligheter, deilig mat og naturligvis barer du besøker for en drink eller et glass vin eller to, samtidig som du nyter utsikten over Middelhavet eller byen.
Sardinia ligger utenfor Italias vestlige kyst og er ikke lange sjøveien fra Korsika. Sardinia er en vakker øy og tilstrømmingen av turister på jakt etter sol og bad, vindsurfing og vandreturer i flott natur er stor. På Sardinia har det vært bebyggelse siden 1500 år før Kristus og du finner historiske spor etter en rekke kulturer spredt rundt på øya. De viktigste byene er i tillegg til hovedstaden Cagliari, Nuoro, Sassari, 
Porto Torres, Bosa og selvsagt middelalderbyen Alghero. Sardinia er perfekt i kombinasjon med leiebil slik at du kan utforske øyas mange fasetter. Ikke minst vil du finne små perler av 
landsbyer og utsiktspunkter som gir minner i årevis fremover. Selv om Sardinia mangler høye fjell så er det nok av dem. En kjøretur byr på bratte bakker og krappe svinger. Om vinteren kan du oppleve snø, og i Gennargentuområdet av Sardinia kan du sågar finne en skiresort.

Shopping:
Sardinia og Cagliari er trendy og stilig. Samtidig er det tradisjonsbundet og historisk. Med andre ord kan du finne alt hva hjertet ønsker. Enten det er siste mote, trendsettende nyheter eller håndverksprodukter. Eller hvorfor ikke handle med seg litt herlig mat og drikke hjem? Shopping er rett og slett en fryd i Cagliari. Det finnes flere markeder du kan besøke på ferien i Sardinia og et tips er å få med deg minst et matmarked hvor du kjøper med deg en pecorino-ost hjem. Et av de mest kjente markedene er Mercato San Benedetto i gaten Via Cocco Ortu i Cagliari. Du må gjerne få med en flaske vin av god kvalitet også. Eller den berømte likøren Zedda Piras.


Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Cagliari med fly

Til Cagliari flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer