Vilnius

Litauen

Vilnius er et sjarmtroll av en by. Tiden da nordmenn knapt kunne plassere Vilnius på kartet og avfeide Litauen som et grått og trist østblokkland, er heldigvis i ferd med å forandre seg. 
I stedet er det stadig flere som får øynene opp for denne sjarmerende byen, som faktisk har Øst-Europas største middelalderbebyggelse med over 1500 bygninger med renessanse-, barokk- og gotisk arkitektur. Vilnius tar hvert år stadig større andeler av nordmenns weekendreiser til ØstEuropa.

Vilnius er hovedstaden i en av Europas yngste stater, Litauen, som fikk sin selvstendighet så sent som i 1991. Denne kom etter noen dramatiske måneder da det så ut som om kravet om frihet skulle føre til en full sovjetisk invasjon, og flere mistet livet i kampene om TV-tårnet i Vilnius. Rundt 550 000 av Litauens 3 450 000 innbyggere bor i Vilnius, og rundt 40 % av disse er polakker, russere eller hviterussere.Vilnius ligger i det sørøstlige Litauen, bare et par mil fra den hviterussiske grensen, der elvene Neris og Vilnia 

møtes. Sentrumsområdene er forholdsvis flate og kompakte, og du kommer deg fint rundt til fots de aller 
fleste steder. Vilnius er godt skiltet på engelsk, med piler som viser vei til de forskjellige attraksjonene, og du vil knapt ha behov for et bykart engang.

Shopping:
Du reiser ikke til Vilnius først og fremst for å shoppe. Riktignok er prisene lave, men utvalget er ikke mye å skryte av. Men du vil nok likevel ha moro av å gå innom noen av de mange håndverks- og suvenirbutikkene. Den mest typiske suveniren du kan ta med deg hjem fra Vilnius, er utvilsomt smykker av rav. Du finner nok av markedsboder som selger dette langs gågaten Pilies Gatve i Gamlebyen, og i Vilnius eldste gate Ausros Vartu Gatve. Her kan du også kjøpe håndverkskunst som 
religiøse statuer, tredukker og leketøy, vevde kurver og de klassiske eggene med den ene bestemoren (eller russiske presidenten) etter den andre inni hverandre. Mange steder kan du også komme over gjenstander fra Sovjetæraen, så hvis du har ønsket deg en lue fra Den Røde Armé, sovjetiske sedler og mynter, innrammede Stalinbilder eller en liten hammer-og-sigd til peishylla, har du kommet til riktig by.


*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og del i 3* bosted inkl. frokost, reiseperiode 6.-9.september 2016. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer.  


For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.

Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Vilnius med fly

Til Vilnius flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer