Las Palmas

Spania

Las Palmas er grunn god nok alene til å ta turen til Kanariøyene. Og for oss storbyelskere er det mange flere årsaker til å besøke Las Palmas enn et fantastisk klima.

Denne øyas hovedstad er faktisk en av Spanias største byer, og tilbyr besøkende en fire kilometer lang strandpromenade langs med Europas antagelig fineste storbystrand.

Historie:
Byen ble grunnlagt etter at spanjolene hadde beseiret urbefolkningen, guanchene i 1487. Det opprinnelige navnet var Real de Las Palmas. I 1492 skal selveste Columbus ankret opp i byens havn, på vei til hans første tur til Amerika. Av andre merkeår kan nevnes året 1595 hvor Francis Drake forsøkte å plyndre byen. Og vi må ikke glemme året 1599 hvor byen brant ned.

Las Palmas er inndelt i fem administrative distrikter som alle, med unntak av Tamaraceite-San Lorenzo, er relativt like i størrelse når vi tenker på innbyggertall. Lengst nord i Las Palmas finner du La Isleta-Puerto Canteras med sin verdenskjente strand. Helt sør i byen finner du det historiske distriktet Vegueta. Mellom disse to distriktene finner du fra vest til øst TamaraceiteSan Lorenzo, Ciudad Alta og Centro.

Shopping:
Ta turen tidlig til den svære markedshallen i Vegueta, eller Mercado Vegueta, som markedet egentlig heter. Tidlig på dagen er det ikke mange kunder her, og du får anledning til å rusle omkring og smake deg gjennom det meste av øyas kulinariske delikatesser. Det være seg frukt og grønnsaker, oster fra fjellene og ikke minst pølser og skinker. Og selvsagt de allstedsværende små og krokete kanaribananene. 

Handlegater i Las Palmas Triana-gaten, Calle Mayor de Triana, er en livlig gågate som strekker seg fra Vegueta og en drøy kilometer nordover. Mange av motebutikkene har flyttet til den mer moderne handlegaten Avenida Mesa y Lopez, men den mangler myeav sjarmen som Triana byr på.


*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og del i leilighet med min 3* i 7 dager (frokost er ikke inkl.). Reiseperiode 10.-17.mars 2016. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer.   

For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel:
Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Las Palmas med fly

Til Las Palmas flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer