Edinburgh

Skottland

Svært få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen, med vertikale stup på tre kanter, og den berømte strekningen Royal Mile som tar deg til Holyrood Castle i Edinburgh by.
Mange nordmenn er litt forvirret over begrepene Skottland, England og Storbritannia, og blander kortene her. Inntil 1707 var Skottland et selvstendig kongerike, men etter unionen med England er Skottland en av fire nasjoner som utgjør Storbritannia. Skottland har eget flagg, nasjonalsang, parlament, rettssystem
og nasjonaldag, men er ikke en selvstendig stat. Likevel vil en skotte bli mer fornærmet om du kaller ham
engelsk, enn hva en nordmann vil bli om han blir kalt svenske.

Turist i Edinburgh:
Edinburgh sentrum er forholdsvis kompakt, og det aller meste av severdigheter og attraksjoner ligger i
gangavstand fra hverandre for en noenlunde sprek person. Hvis du foretrekker å ta en guidet tur
rundt i byen, finnes det nok av muligheter. Et enkelt og billig alternativ for å få sett de fleste attraksjonene
mens du får relevant informasjon og transport, er å benytte seg av Hop On Hop Off-bussene. Billetten koster rundt 100 kroner for voksne og 40 for barn, og bussene har tretten faste holdeplasser der du kan gå av bussen og være så lenge du vil. Bussene passerer hvert 30. minutt, og du fortsetter når det passer deg. Hovedstoppet er Waverley Bridge foran togstasjonen øst for Princes Street Gardens, men du kan hoppe på og betale hvor som helst.

Shopping:
Edinburgh er et ypperlig sted for shopping, og har et godt utvalg av shoppingsentere og varemagasiner.
Her finner du alle de store kjedene som du også finner i alle andre storbyer i Storbritannia, med stort sett samme utvalg og priser. Men Edinburgh har også flere mindre spesialbutikker som selger det særpregede skotske. De fleste turister handler med seg et eller annet plagg i skotskrutet design.
Disse mønstrene kalles tartan, og finnes i over 2000 varianter, som er knyttet til forskjellige klaner. En ekspert kan se hvor i Skottland plagget hører hjemme. Det hele kan sammenlignes med våre bunader, bare atskillig mer komplekst.

*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og del i 3* bosted inkl. frokost, reiseperiode 17.-20.september 2016. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer.  


For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.


Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Edinburgh med fly

Til Edinburgh flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer