Riga

Latvia

Riga har Europas flotteste art nouveau-bygninger og byens sentrum er erklært verneverdig av UNESCO.
I gamlebyen er middelalder-bygningene godt bevart, og med sitt gode shopping-tilbud og hyggelige natteliv er Riga en by som passer for alle.

 
Se & gjøre i Riga:

  • Frihetsmonumentet
    Midt i Riga står frihetsmonumentet som er Rigas samlingspunkt og stolthet. Det var her det latviske flagg ble reist første gang i 1988 etter å ha vært forbudt i nesten 50 år. Monumentet ble reist som et symbol for latvisk frihet og uavhengighet i 1935. Monumentet er en 42 meter høy søyle med en kvinneskikkelse som holder tre stjerner. Stjernene er symboler på de tre opprinnelige landskapene i Latvia. Under den sovjetiske okkupasjon fungerte monumentet som ett nasjonalt samlingspunkt, men trosset noen forbudet mot å legge blomster ved monumentes fot kunne de risikere å bli arrestert av KGB. I dag står det æresvakter ved monumentet.
  • Riga katedral
    Sentralt i Gamlebyen står Riga Katedral. Den ble påbegynt i 1211 og innviet i 1226. Gjennom årene har kirken blitt modifisert og rekonstruert flere ganger noe som viser igjen i miksen av forskjellige stiler arkitektur som er brukt. Den fremstår i dag som en blanding av romansk, renessanse, barokk og klassisk arkitektur. Det som katedralen er mest kjent for er sitt orgel. Orgelet har 6718 piper og er med det et av verdens største. Da orgelet ble bygget i 1884 av firmaet Walcker & Co Ludwigsburg var det størst i verden. Har du tid kan du også oppleve en orgelkonsert i disse fantastiske omgivelsene.
  • Okkupasjonsmuseet i Riga
    Latvias okkupasjonsmuseum ble grunnlagt i Riga i 1993. Dette museumet gjør et godt forsøk på å kaste lys over den tragiske historien til Latvia i det 20 århundre. Her er stedet hvor man får sett hvordan Latvia og det Latviske folk ble behandlet under okkupasjonen av totalitære regimer i perioden 1940 til 1991. Det vil minne verden om alle de grufulle handlingene utenlandske krefter gjorde mot staten og folket i Latvia, og for å minne alle dem som led av terroren landet ble utsatt for av okkupasjonsregimene.
Kilde: Via Tours

*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og del i 3* bosted inkl. frokost, reiseperiode 11.-14.september 2016. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer.  


For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.


Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Riga med fly

Til Riga flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer