Palma de Mallorca

Spania

Vakre Mallorca har vært blant nordmenns viktigste feriemål gjennom mange årtier. I tillegg til sol og badeliv og flott natur har Mallorca mye kultur å by på.

Palma var bebodd allerede før romerne grunnla byen ca. år 23 f.Kr. Det antas at bynavnet Palma stammer fra det latinske ordet for palmeblad. Palma har vært under innflytelse fra mange kulturer. Byen er blant annet sterkt påvirket av romersk, bysantinsk og arabisk kultur. Du finner for eksempel flere innslag av arabisk arkitektur i byen.

Mallorca er i dag oversvømmet av turister, men heldigvis har Palma klart å beholde sitt særpreg som en ekte og genuin spansk by. Den er Spanias 12. største by.

Gamlebyen i Mallorca
Gamlebyen ligger midt i Palma og har havet som nærmeste nabo. Katedralen Catedral O la Sea er det naturlige midtpunktet i gamlebyen. Du finner de fleste severdighetene i denne bydelen. Opprinnelig var gamlebyen omgitt av bymurer som beskyttet byen, men tidlig på 1900-tallet ble disse murene ødelagt. Noen steder vil du fortsatt finne spor av dem.

Gamlebyen eller Casco Antiguo er området for avslapning, rolige spaserturer og en kopp kaffe eller et glass vin. Her finnes mange uterestauranter og tapasrestauranter.

*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og del i 3* bosted inkl. frokost, reiseperiode 17.-20.september 2016. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer.  

For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Mallorca med fly

Til Mallorca flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer