Chania, Kreta

Hellas

Chania er den nest største byen på Kreta. Byen er vakker, og byr på hyggelig gamleby, en vakker venetiansk havn, moské, kryddermarked og gode restauranter.

Kreta er den sørligste og samtidig den største av de greske øyene, og den femte største av alle Middelhavets øyer. Kreta har vært bebodd i over 7000 år, og var hjemstedet til Minoerne, den eldste europeiske kulturen med storhetstid mellom år 2000 og 1400 f.Kr. Rundt 65 f.Kr ble Kreta en romersk provins, før bysantinerne innlemmet øya i sitt rike rundt år 395. Åttehundre år senere var det venetianerne som overtok kontrollen, før tyrkerne invaderte Kreta i 1669. Den ble et britisk protektorat i 1898, og først i 1913 ble Kreta endelig gresk. Under 2.verdenskrig var det harde kamper her, daTyskland ville bruke Kreta som sin Middelhavsbase.

Kretas innbyggere syslet mest med jordbruk, fiske, dyrking av oliven og saueoppdrett inntil 1970-årene. Etter hvert har turismen blitt mer og mer inntektsbringende og stadig flere av Kretas innbyggere går over til serviceyrker. Men fortsatt lever Kreta først av fremst av olivenoljen og jordbruksprodukter, med turisme som en god og viktig nummer to.


*)  Priseksempelet gjelder per person for fly og del i 3* bosted inkl. frokost, reiseperiode 17.-20.september 2016. Forbehold om ledig kapasitet og prisendringer.  

For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Chania, Kreta med fly

Til Chania, Kreta flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer