Foto: dsltravel.com

Pafos

Kypros

Pafos, sørvest på Kypros, er valget for deg som ikke bare er ute etter bad og strandliv i ferien.

Kypros er den tredje største øya i Middelhavet og samtidig den østligste. Kypros er i dag delt i to. Den nordøstlige delen har blitt kontrollert av Tyrkia i over tredve år, mens resten av Kypros er en selvstendig stat. Kypros har minst vært bebodd siden år 7000 f.kr. Grekerne som inntok øya år 1400 f.Kr. satte raskt sitt særpreg på kulturen, og gresk er fortsatt det offisielle språket, ved siden av tyrkisk. Opp gjennom århundrene har Kypros blitt dratt mellom egyptere, persere, kristne korsfarere, bysantinere, makedonere, assyrere, romere, venetianere, tyrkere og briter, og alle har de lagt igjen en bit av sin kultur.

Kypros ble en selvstendig republikk i 1960, etter flere års frigjøringskamp og over førti år som britisk koloni. Dette utløste stridigheter mellom de to folkegruppene på øya, grekerne og tyrkerne, og FN-styrker ble satt inn i 1964. Tyrkia sendte inn militærstyrker i 1974 og tok kontroll over den nordlige tredjedelen av Kypros. Det skjedde trefninger mellom de forskjellige delene av Kypros til langt utpå 90-tallet. Situasjonen har nå stabilisert seg, men forholdet mellom de to partene er fortsatt betent. I 2004 ble Kypros medlem av EU, og gikk i 2008 over til valutaen Euro.


*) Priseksempelet gjelder for reise i perioden 20-27/3-14 og er pakkepris med fly og del i rom/leilighet (3*hotell inkl.frokost). Prisen er per person. For bestilling og mer informasjon kontakt Rygge Travel.


Rygge Travel Reiseguide

Les mer om destinasjonen i vår gode reiseguide. Les før du reiser for å få inspirasjon, eller skriv den ut og ta med deg til reisemålet. Reiseguidene er levert av Reiseplaneten.

Les mer i vår Reiseguide

Bestill reise hos oss

Vi hjelper deg gjerne! Send oss en uforpliktende forespørsel og vi gir deg et tilbud på reiser fra Moss lufthavn Rygge, enten det er en større gruppereise eller en enkeltreise.

Kontakt oss for pris

Til Pafos med fly

Til Pafos flyr du med oss fra Moss Lufthavn Rygge. Se andre reisemål som kan passe deg på Rygge Travel.

Med forbehold om feil og endringer